Image

Leadership Impact Programme

Leiding geven en leiderschap tonen zijn niet automatisch synoniemen van elkaar. Ook in de bouwsector zien we het belang in van soft skills om mensen te inspireren en motiveren. Leiderschap vraagt inzichten, in jouw eigen persoonlijkheid en gedrag, en die van de mensen waarmee je samenwerkt of waaraan je leiding geeft. Met het Leadership Impact Programma bieden we een opleidingstraject aan. We geven in kleine groepjes training aan collega’s om hun bewust te laten worden van hun eigen leiderschapsstijl en hoe ze deze kunnen finetunen naargelang de personen of situatie.

Image

Expert Track

Bij STADSBADER CONTRACTORS hebben we heel wat expertise in huis. Collega’s die tot het gaatje gaan en die een onnavolgbare kennis hebben in hun domein. Maar die daarnaast uiteraard ook beschikken over persoonlijke vaardigheden. Met de Expert Track voorzien we een intern opleidingstraject voor deze medewerkers, om die vaardigheden te versterken en te delen met anderen. Ze leren elkaar, maar ook zichzelf beter kennen, zodat ze nog beter hun sterktes leren inzetten op de werkvloer.

Image

Ploegbazenplatform

Duidelijke instructies geven, maar ook collega’s begeleiden en motiveren. Helder communiceren met de werfleiding en onderaannemers, rekening houdend met ieders sterktes en werkpunten, maar ook met hun behoeften en persoonlijkheid. Waken over de veiligheid, kwaliteits- en milieuvereisten, en over het correct toepassen van de technieken,… Onze ploegbazen vervullen een cruciale rol op onze projecten. Een rol die zeer divers, en uitdagend is, maar ook heel wat verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Om hen hierin te ondersteunen, richtten we het ploegbazenplatform in. Via kennis- en ervaringsuitwisseling ondersteunen en versterken we hen in deze rol, maar leren ze ook van elkaar.